Шевченкове слово в наших серцях

Тарас Шевченко – син українського народу, Пророк української нації. Він став символом волі, справедливості та витривалості для кожного громадянина України, символом українського національного руху та відродження. Саме його творчість знайшла відгук у серцях людей з кожної верстви українського суспільства, пробудила національну свідомість і гідність.

Кожного року в березні місяці українці вшановують пам’ять видатного Кобзаря, патріота України, великого її сина – Тараса Григоровича Шевченка.

З нагоди відзначення 210 річниці від дня народження великого українського поета, Кобзаря у читальній залі історичного факультету Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка відбувся літературний вечір «Шевченкове слово в наших серцях».

З вступним словом виступила голова ради студентського самоврядування Олена Вонсович. Про життєвий та творчий шлях поета розповіла студентка першого курсу Юлія Рощевая. В своєму виступі Юлія наголосила, що постать Тараса Шевченка посідає унікальне місце в культурній історії України. Саме Шевченківські дні – невід’ємна традиція нашого життя, заповіт для теперішніх і майбутніх поколінь.

Студенти першого та другого курсу Максим Єремеєк, Ангеліна Берегеч, Юлія Ринда, Катерина Мельник, Юлія Ручинська прочитали вірші Тараса Григоровича Шевченка.

Була організована книжкова виставка «Крилате слово Кобзаря», яку презентувала  завідувачка сектором читального залу історичного факультету Вікторія Францівна Биковська

У відзначенні Шевченківських днів на історичному факультеті щиро дякуємо кандидату історичних наук, декану Анатолію Леонідовичу Глушковецькому, кандидату філософських наук Тетяні Василівні Сулятицькій і студентському активу.

Вікторія БИКОВСЬКА, завідувачка сектором читального залу історичного факультету