Читацька конференція “Любов до книги плекаємо змалку”

2 квітня з нагоди Міжнародного дня дитячої книги у читальній залі педагогічного факультету бібліотеки Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка відбулася читацька конференція «Любов до книги плекаємо змалку», у якій взяли участь здобувачі вищої освіти спеціальності 012 Дошкільна освіта та викладачі кафедри теорії та методик дошкільної освіти.

З вітальним словом до учасників конференції звернулася завідувачка сектору читального залу педагогічного факультету Сологуб Тамара Володимирівна, яка розповіла присутнім про витоки відзначення Міжнародного дня дитячої книги, підкреслюючи тим самим важливу її роль у формуванні духовного й інтелектуального обличчя нових поколінь Землі, презентувала виставку дитячих книг (нові надходження читальні), з якою учасники конференції ознайомилися згодом.

У виступах науково-педагогічних працівників кафедри та здобувачів освіти висвітлювалися питання про джерела читання дітям, різноманіття жанрів дитячої літератури і видів сучасних дитячих книг, їх дизайн, зручність у користуванні, принципи відбору творів для читання дітям, вплив сімейного читання на формування читацьких інтересів дошкільника тощо. Також майбутні вихователі розповідали про улюблені книги свого дитинства, читали вірші, інсценізували фольклорні мініатюри. Фінальний етап конференції – подяка організаторам і учасникам, фото напам’ять.