Україна – країна незламних!

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. Минулого року Верховна Рада законом «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановила 8 травня як День пам’яті та перемоги – єдину дату, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує пам’ять загиблих у Другій світовій війні. Ми приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму.

8 травня, в День пам’яті та перемоги над нацизмом, Україна вшановує кожного, хто боровся з нацизмом. Це день, коли ми схиляємо голову перед пам’яттю мільйонів людей, які загинули у цій жахливій війні. Втрати українців у Другій світовій – близько 8 мільйонів осіб (із них п’ять мільйонів – цивільних та три мільйони військових).

Сьогодні наша країна знову бореться за свою свободу і незалежність. Ми воюємо з агресором. Нині цим агресором є рф. Увібравши в себе всі злочинні практики нацизму й комунізму, вона зазіхає на нашу територіальну цілісність.

Наша боротьба триває щоденно від 2014 року. І ми неодмінно переможемо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє.

З нагоди відзначення «Дня пам’яті та перемоги над нацизмом» у читальному залі педагогічного факультету Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка організована книжкова виставка «Україна – країна незламних».

Експонованні видання розкривають жахіття війни, героїзм та відвагу нашого народу. Війна – це пекуча рана, яка болить досі чи не в кожній родині України. Пам’ятаємо про це і віримо в нашу перемогу!

Тамара СОЛОГУБ, завідувач сектору читального залу педагогічного факультету